Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Αποψη για την Κλιματικη Αλλαγη μερος 2

Επιδρασεις του Στατικου Ηλεκτρισμου



Εκτος απο την αλογιστη εξορυξη και καυση του πετρελαιου που επηρεαζουν το κλιμα στον πλανητη ενα αλλο μεγαλο προβλημα υπαρχει το οποιο κανεις δεν αναφερει.

Τα στατικα φορτια ηλεκτρισμου που υπαρχουν στη γη λογω της χρησης ηλεκτρικης ενεργειας και του τροπου που παραγεται, διανεμεται και καταναλωνεται.



Η Γη περιβαλλεται απο ενα φυσικο θερμοηλεκτρομαγνητικο πεδιο. Το φυσικο στατικο θερμοηλεκτρομαγνητικο πεδιο της Γης φορτιζεται λεπτο προς λεπτο και ωρα με την ωρα τα τελευταια 100 χρονια λογω της χρησης Ηλεκτρικης ενεργειας, του τροπου διανομης στον πλανητη μεσω των σταθμων παραγωγης ηλεκτρικης ενεργειας και της καλωδιωσης που μεταφερει τεραστια ηλεκτρικα φορτια.




Εκεινο που κανουμε για να μειωσουμε τις επιπτωσεις των στατικων ηλεκτρικων φορτιων ειναι η ΓΕΙΩΣΗ … με λιγα λογια στελνουμε το ρευμα απ ευθειας στη ΓΗ εκτος απ τις ποσοτητες που διασκορπιζονται στο χωρο.



Σημειωτεον οτι ολα τα σημεια που ειναι γειωμενα συμπεριφερονται σαν να συνδεονται μεταξυ τους, το δυναμικο αποροφησης ενεργειας σε καθε γειωμενο σημειο ειναι το ιδιο.



Το ποιο απλο παραδειγμα στατικου ηλεκτρισμου ειναι:

τριβοντας ενα κομματι ηλεκτρον (κεχριμπαρι) σε μαλλινο υφασμα το κεχριμπαρι ηλεκτριζεται (αρνητικα) με αποτελεσμα να ασκει ελξη σε κομματια χαρτιου και αλλα μικρα ελαφρα αντικειμενα.



Ο πρωτος που το παρατηρησε αυτο ειναι ο ΘΑΛΗΣ Ο ΜΙΛΗΣΙΟΣ και βαφτισε το κεχριμπαρι ΗΛΕΚΤΡΟΝ . Ο ΘΑΛΗΣ Ο ΜΙΛΗΣΙΟΣ (απο τη Μιλητο της ΙΩΝΙΑΣ σημερινο BALAT της Τουρκικης Επαρχιας Αϊδινιου) ειναι ενας απο τους επτα σοφους της αρχαιοτητας και ειναι ο ανθρωπος που ανακαλυψε τον ηλεκτρισμο.



Ενα αλλο παραδειγμα στατικου ηλεκτρισμου ειναι οταν ηλεκτριζομαστε στιγμιαια ακουμπωντας τυχαια μια πορτα αυτοκινητου η καποιου αλλου αντικειμενου που διαθετει στατικο ηλεκτρισμο.




  Ο στατικος ηλεκτρισμος επηρεαζει το νερο.


http://egpaid.blogspot.com/2008/12/blog-post_15.html



{Το ανθρωπινο σωμα - οργανισμος (οπως και ολα τα εμβια ειδη) ειναι καλος αγωγος του ηλεκτρισμου. Ο ηλεκτρισμος ειναι η ζοωγονος αιτια των οργανισμων.



Η καρδια του ανθρωπου εχει δυο ηλεκτρικες γεννητριες (βασικη και βοηθητικη. Η βασικη γεννητρια λειτουργει σε ολη τη διαρκεια της ζωης μας εξασφαλιζοντας τα αναγκαια ηλεκτρικα φορτια για τη λειτουργια της κινησης της καρδιας που με τη σειρα της κυκλοφορει το αιμα στις φλεβες σε ολο το σωμα κλπ ... η δευτερη γεννητρια μπαινει σε λειτουργια οταν πεσουν οι παλμοι της καρδιας σε οριακο επιπεδο. Η διατηρηση στη ζωη αλλα και ανανηψη των ασθενων μετα απο καρδιακο επεισοδιο - εμφραγμα κλπ οφειλεται στη βοηθητικη γεννητρια. Ο βηματοδοτης που τοποθετουν οι γιατροι σε ασθενεις με καρδιακη ανεπαρκεια λειτουργει με μπαταρια η οποια δινει σπινθηρα στην καρδια οταν οι παλμοι της καρδιας δεν λειτουργουν κανονικα εξασφαλιζοντας την συνεχη λειτουργια της )



Στατικο ηλεκρισμο παραγουν επισεις ορισμενα απο τα ρουχα που φοραμε λογω των υλικων κατασκευης και την τριβη που υφισταται μεταξυ τους απο την κινηση.(μεχρι και η τσατσαρα η βουρτσα που χτενιζομαστε οπως και η πετσετα που χρησιμοποιουμε μετα το λουσιμο παραγουν στατικο ηλεκτρισμο αναλογα με τα υλικα κατασκευης τους). Ο λογος που αισθανομαστε το στιγμιαιο ηλεκτροσοκ οταν ακουμπαμε αλλα αντικειμενα που εχουν στατικο ηλεκτρισμο η αλλον ανθρωπο οφειλεται σε ενα βραχυκυκλωμα που γινεται οταν ομωνυμα ηλεκτρικα φορτια ερχονται σε επαφη και εκτονονωνται.}



Ολες οι ηλεκτρικες συσκευες εχουν στατικο ηλεκτρισμο σαν αποτελεσμα των ηλεκτρικων φορτιων που μεταφερουν για αυτο χρησιμοποιουμε και τη Γειωση ετσι ωστε να τον μειωσουμε στο ελαχιστο και να εχουμε τη μικροτερη δυνατη διαρροη ηλεκτρικου ρευματος.



Ειναι πλεον σαφες το οτι υπαρχουν στη ΓΗ τεραστια φορτια στατικου ηλεκτρισμου σαν αποτελεσμα της Γειωσης αλλα και της διαρροης απο τη χρηση, διανομη και παραγωγης ηλεκτρικης ενεργειας.



Τα πλοια, ειδικα τα πολεμικα, περνανε καθε δυο χρονια τη διαδικασια απομαγνητισης και εκφορτωσης του στατικου ηλεκτρισμου που αναπτυσουν λογω της αυξημενης χρησης ηλεκτρικων συσκευων με σκοπο την ασφαλεια των πληρωματων και την ευρυθμη λειτουργια των ηλεκτρικων συσκευων, ρανταρ, ασυρματων κλπ.



Την 16/12/2008 η ΝASA ανακοινωσε οτι υπαρχει τεραστιο χασμα στο Ηλεκτρομαγνητικο πεδιο της ΓΗΣ




Πιστευω οτι τα φορτια στατικου ηλεκτρισμου που δημιουργουνται απ την παραγωγη, διανομη και χρηση ηλεκρικης ενεργειας επηρεαζουν



α) το φυσικο Ηλεκτρομαγνητικο πεδιο της Γης



β) το κλιμα



γ) τη βλαστηση



δ) το εδαφος



ε) τους ωκεανους



στ) ολους τους οργανισμους



ζ) και φυσικα τις τηλε και ραδιοεπικοινωνιες



Πιστευω επισεις οτι ο στατικος ηλεκτρισμος μπορει να αποδειχθει ο βασικος παραγοντας εγκλωβισμου του διοξειδιου του ανθρακα CO2 στην κατωτερη ατμοσφαιρα λογω του οτι τα ηλεκτρισμενα πλεον σωματιδια συμπεριφερονται σα μαγνητης στην επιφανεια της Γης



Ζουμε κυριολεκτικα σε μια πολυ φορτισμενη ατμοσφαιρα που επηρεαζει τα παντα.

Αν μπορουσαμε με καποια τεχνικη αναλογη με αυτη που χρησιμοποιειται στα πλοια να αποφορτισουμε τη ΓΗ θα βλεπαμε τα αποτελεσματα αμμεσα και θα διναμε μια ανασα ζωης στον πλανητη.



Τα φαινομενα του να βλεπουμε χιλιαδες η εκατομμυρια πουλια να πεφτουν νεκρα απ τον ουρανο , τα κατα χιλιαδες νεκρα ψαρια που κατα καιρους ξεβραζουν οι ωκεανοι ἡ η περιεργη για εμας συμπεριφορα των αποδημητικων πουλιων, ο αποπροσανατολισμος των θαλασσιων θηλαστικων οφειλεται κατα ενα μεγαλο μερος στις τεραστιες ποσοτητες στατικου ηλεκτρισμου που υπαρχουν στη Γη.



Με δυο λογια

Ο στατικος ηλεκτρισμος που εμεις παραγουμε στον πλανητη, επηρεαζει τα παντα στη ΓΗ και κραταει εγκλωβισμενη την ατμοσφαιρικη μολυνση στην επιφανεια λογω του οτι συμπεριφερεται πλεον σα μαγνητης.



ΥΓ. Δεν ειμαι ειδικος ουτε εχω κανει καμμια διατριβη επι του θεματος αλλα νομιζω οτι αξιζει να λαβουμε υπ οψην τις επιδρασεις του στατικου ηλεκτρισμου στη ΓΗ.



Ο στατικος ηλεκτρισμος ισως αποβει κεραυνος εν αιθρια για τον πλανητη αν δε λαβουμε τα καταλληλα μετρα.




Εαν αποφορτισουμε τον πλανητη απο το στατικο ηλεκτρισμο θα καθαριση η ατμοσφαιρα και θα εχουμε παλι το διαχωρισμο των εποχων.



Αποψη για την Κλιματικη Αλλαγη μερος 1







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου