Ορφικα




Τα Ορφικα Κειμενα

ΤΑ Ορφικα κειμενα PDF download

Η σημασία των Ορφικών κειμένων είναι τεράστια όχι μόνο για τις πληροφορίες που περιέχουν σχετικά με την ζωή , την θρησκεία , τα ήθη και έθιμα κλπ των Ελλήνων της Β' π.Χ. χιλιετίας , αλλά και για τις αστρονομικές παρατηρήσεις οι οποίες αναφέρονται σε "φυσικά φαινόμενα του 3.600 του 5.000 ακόμα και του 11.585 π.Χ. όπως απέδειξαν οι αστρονομικές ερμηνείες των παρατηρήσεων "[Ι. Πασσάς "ΟΡΦΙΚΑ" σελ.13] και αποδεικνύουν εκτός των άλλων ότι οι Έλληνες ασχολήθηκαν απο αρχαιοτατων χρονων με την αστρονομία και μάλιστα σε εποχές που πολλοί από τους λαούς που φέρονται ως «εφευρέτες» επιστημών όπως η αστρονομία , δεν αναφέρονται καν...

Τα διασωθέντα Ορφικά κείμενα τα οποία είναι γνωστά με την γενική επωνυμία «ΟΡΦΙΚΑ» είναι:

α) τα "ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΑ" (1384 στίχοι)
β) οι "ΥΜΝΟΙ" δηλαδή 88 Ορφικοί ύμνοι (1133 στ.)
γ)τα "ΛΙΘΙΚΑ" ή περί λίθων (768 στ.) και
δ) τα "ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΑ" και τα "ΑΝΕΚΔΟΤΑ" τα οποία είναι: α) περικοπές απωλεσθέντων Ορφικών κειμένων που διασώθηκαν σε έργα άλλων Ελλήνων και β) επιγραφές που περισώθηκαν στις οποίες αναφέρονται πληροφορίες σχετικές με τον Ορφέα ή τον Ορφισμό.


ΤΑ ΟΡΦΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ :


Α) Την ηλιοκεντρική Θεωρία ("ΟΡΦΙΚΑ" σελ. 71)
Β) Την περιστρεφόμενη γήινη σφαίρα ["ΟΡΦΙΚΑ" σελ. 78 (στίχοι 34 : 16-17,19)]
Γ) Τις 3 ζώνες της γης [«ΨΥΧΡΑ» , «ΕΜΠΥΡΟΣ» , «ΜΕΣΗΓΥΣ» (στίχοι 34 : 19-20 "ΟΡΦΙΚΑ" σελ. 79)]

Η ΧΡΟΝΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΦΙΚΩΝ ΥΜΝΩΝ


Ο αστρονόμος Κ. Χασάπης με βάση τον στίχο : "ΜΙΞΑΣ ΧΕΙΜΩΝΟΣ ΘΕΡΕΟΣ Τ' ΙΣΟΝ ΑΜΦΟΤΕΡΟΙΣΙΝ" (ύμνος Απόλλωνος 14.21) που γίνεται λόγος περί ισότητος των εποχών , υπολόγισε (με βάση την μετάπτωση των εποχών) τις δύο ημερομηνίες που συνέβη αυτό το φαινόμενο :
α) 1.366 π.Χ. (1.361 π.Χ. - διόρθωση ημερομηνίας με την χρήση ηλ. υπολογιστού)
β) 11.835 π.Χ. (11.809 π.Χ. - διόρθωση ημερομηνίας με την χρήση ηλ. υπολογιστού)

Ο Ι. Πασσάς αναφέρει ως την ημερομηνία που αναφέρεται το απόσπασμα την 11.835 π.Χ. και το δικαιολογεί γιατί ο Ορφέας ( που συμετείχε στην Αργοναυτική εκστρατεία ) έζησε πολλές γενιές πριν τον τρωϊκό πόλεμο ο οποίος με τις νεότερες χρονολογήσεις τοποθετείται το 1450 π.Χ. Οπότε είναι αδύνατον στα κείμενα που συνέλεξε ( όπως ο Ησίοδος για την "ΘΕΟΓΟΝΙΑ" του συνέλεξε παλαιότερους μύθους ) ή και συνέθεσε ο Ορφέας να περιγράφεται γεγονός του 1366 π.Χ. ( ο οποίος όπως προαναφέραμε έζησε πολύ πρίν το 1450 π.Χ..).


*** Ανανεωση 07/09/2012 αρχη
Ενα ακομα στοιχειο πολυ σημαντικο τοσο για την χρονολογηση των Ορφικων Υμνων οσο και της Αργοναυτικης εκστρατειας ειναι :

Ο πρωτος ανθρωπος που χαρτογραφησε τον ουρανο και εδωσε τα ονοματα των αστερισμων που ακομα και οι Κινεζοι χρησιμοποιουν απο αρχαιοτατους χρονους, ειναι ο Κενταυρος Χειρων.

Συμφωνα λοιπον με τη μυθολογια ο Κενταυρος (αυτος που κενταει τον Ταυρο) Χειρων χαρτογραφησε τον ουρανο και εδωσε τα ονοματα των αστερισμων με σκοπο να βοηθησει τους Αργοναυτες στον προσανατολισμο οσον αφορα το ταξιδι τους για το χρυσομαλλο Δερας.

Ειναι, φανταζομαι, αποδεκτο απο την επιστημονικη κοινοτητα οτι τα ονοματα των αστερισμων εχουν ιστορια ΠΟΛΛΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΤΩΝ.

Οι Κενταυροι και επι του προκειμενου ο Κενταυρος Χειρων ηταν μυθικο προσωπο οπως και ο Ηρακλης τοσο για εμας οσο και για τους Αρχαιους Ελληνες.

Αρα πρεπει να αναθεωρηθουν τοσο οι χρονολογησεις που αφορουν τους Ορφικους Υμνους, της Αργοναυτικης Εκστρατειας, οπως και ο προορισμος της Αργοναυτικης Εκστρατειας διοτι δεν χρειαζονται οι αστερισμοι για να ταξιδεψεις στην Κολχιδα (σημερινη Γεωργια) μιας και μπορεις να πας γυαλο - γυαλο οπως λενε και οι ναυτικοι και δεν χρειαζεται η βοηθεια των αστερισμων για προσανατολισμο. Ειναι ο φυσικος διαπλους στον Ευξεινο Ποντο ακομα και σημερα μετα το περασμα απο τα στενα της Προποντιδας (θα αναφερθουμε εκτενεστερα για τον προορισμο της Αργοναυτικης Εκστρατειας σε αλλη αναρτηση με λεπτομερη στοιχεια που καταρριπτουν τους ισχυρισμους της επιστημονικης κοινοτητας ).

Δεν χρειαζονται οι καλυτεροι για ενα τοσο ευκολο ταξιδι ουτε και οι αστερισμοι για προσανατολισμο μιας και ακομα και ενας αρχαριος ναυτικος μπορει να κανει τον διαπλου γυαλο - γυαλο.

στα αρχαια κειμενα αναφερεται, εκτος απο το πληρωμα της Αργους στο οποιο εκτος των αλλων, συμμετειχαν τοσο ο Ορφεας οσο και ο Ηρακλης, ο διαγωνισμος μουσικης μεταξυ του Ορφεα και του Κενταυρου Χειρωνα στη σπηλια του δευτερου ο οποιος εχασε απο τον Ορφεα.

Αποκλειεται να ειναι σωστη η χρονολογηση των Ορφικων Υμνων και κειμενων καθως και η υπαρξη του Ορφεα που τοποθετειται απο την επιστημονικη κοινοτητα περι τον εκτο αιωνα π.Χ. μιας και ο Ορφεας συμμετειχε στην Αργοναυτικη Εκστρατεια και εζησε τον καιρο που ο Κενταυρος Χειρωνας χαρτογραφησε τον Ουρανο και εδωσε τα ονοματα των αστερισμων που ολος ο Πλανητης απο αρχαιοτατων χρονων χρησιμοποιει.

Ειναι επισεις καιρος να αρχισουμε να αναθεωρουμε τα οσα μας σερβιρουν περι της Ιστοριας των Ελληνων οι δηθεν ερευνητες της ιστοριας εκτος κι αν κανεις πιστευει οτι ο Ομηρος ξυπνησε ενα πρωι πριν τρεις Χιλιαδες χρονια περιπου (800 π.X.) και εφηύρε την Ελληνικη γλωσσα τη γραμματικη το συντακτικο και ως δια οραματος εγραψε την Ιλιαδα και Οδυσσεια συν τα αλλα του συγγραμματα.

ΕΧΟΥΝΠΡΟΗΓΗΘΕΙΧΙΛΙΑΔΕΣΧΡΟΝΙΑΙΣΤΟΡΙΑΣΚΑΙΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΓΙΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙΕΝΑΣΟΜΗΡΟΣΚΑΙΝΑΓΡΑΨΕΙΙΛΙΑΔΑΚΑΙΟΔΥΣΣΕΙΑΣΕΔΑΚΤΥΛΙΚΟΕΞΑΜΕΤΡΟΔΕΚΑΠΕΝΤΑΣΥΛΛΑΒΟ. Στην Ιωνικη Διαλεκτο.

Η χρονολογηση των Ορφικων Κειμενων των Κ. Χασαπη και Ι. Πασσα ειναι σαφως πιο κοντα στην πραγματικοτητα απο την ισχυουσα αποψη της επιστημονικης κοινοτητας.
*** Ανανεωση 07/09/2012 τελος

ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΕΣ ΣΤΑ ΟΡΦΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

1. Η χρήση μεγενθυντικών φακών για άναμα φωτιάς (ΛΙΘΙΚΑ στ.171-179)
2. Η Σελήνη έχει όρη (στ. 175-185)
3. Η αλλαγή του ύψους του ηλίου (φ) κατά την διάρκεια της αποκορύφωσής του (ΜΕΣΟΣ ΑΞΩΝ ΗΕΛΙΟΥ ΤΡΕΠΕΤΑΙ ΠΟΤΙΝΕΥΜΕΝΟΣ).



μερος των πληροφοριων ειναι απο http://www.erepublik.com/en/article/-1-1246231/1/20
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου